25.8.12

Budimo humani: Pomozimo socijalno ugroženim građanima Tuzle


Humanitarno udruženje građana “City Angels”  Tuzla u periodu od 24. augusta  do  03. septembra 2012. godine organizuje humanitarnu akciju “Budimo humani: Pomozimo socijalno ugroženim građanima Tuzle”.
Tom prilikom, kao najavu za početak akcije, gradski anđeli su obišli porodicu pedesetčetverogodišnje, teško bolesne Begzade Mitrović kojoj je nepoznata žena ostavila petomjesečnu bebu, sada već devetogodišnjeg Amela Talića, te se uvjerili u kakvim uslovima živi ova porodica.
Gospođa Begzada i  Amel žive u trošnoj kućici, sa svega  150 KM  primanja mjesečno koje im nije dovoljno ni za Begzadine lijekove, obzirom da ova hrabra žena boluje od dijabetesa, a ide i na dijalizu bubrega. Mnogo puta je, kako kaže, upućivana i u bolnicu, gdje ne može otići jer nema kod koga ostaviti malog Amela.

U toku trajanja ove akcije možete donirati hranu, odjeću, obuću, namještaj, igračke ili neke druge kućne potrepštine kojima ćemo, nadamo se, obradovati  ovu, ali i što veći broj drugih porodica u stanju socijalne potrebe.

S obzirom da se bliži i početak nove školske godine, ovo je prilika da zajedno pomognemo djeci i njihovim porodicama koje nisu u mogućnosti kupiti školski pribor i knjige potrebne za narednu školsku godinu.
Svi oni koji žele pomoći ovu akciju, više detalja mogu pronaći na :
ili nas kontaktirati na brojeve
061/034-997 (Aldina Rastoder)
062/761-164 ( Belma Sljivic ).


Budimo humani, pomozimo onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija!
Pokažimo da kada se svi zajedno udružimo možemo izmamiti osmijehe na mnogim licima.

Nema komentara:

Objavi komentar