23.9.12

Da nema ovih izbora mi ne bismo imali ništa

Bliže nam se izbori. Ostale su još dvije sedmice do dana kada ćemo glasati za nekoga od "onih" koji se na bilbordima, onako nasmijani, nalaze po cijelom gradu. 

Idu izbori, za koga se izboriti? Koga god da izaberemo pogriješit ćemo jer je politika najunosniji biznis kod nas, tako da za koga god da se izborimo on će imati poziciju i novac, a mi, ljudi bez funkcije ćemo se međusobno pomagati.

Ako pogledamo ove plakate, za koje je utrošen veliki novac, a koji se izrađuju u svrhu propagiranja kandidata, vidimo da je našim dragim političarima samo u glavi ona dobra stara izreka "slika govori hiljadu riječi", pa se ne zna ko je bolje "isp'o" na plakatu. Ukoliko malo bolje razmislimo, prisjetit ćemo se toga da "odijelo ne čini čovjeka",a ni slika, ali kome je to sad na pameti. Najbitnije je da građani, onako pomalo zaluđeni trenutnom situacijom, vide onaj osmijeh političara od uha do uha i da im za oko zapadne redni broj tog kanditada, a po mogućnosti i ime. 

Primijetili ste, kako se bliže izbori, da se sve više Tuzla uređuje. Tačnije trenutni načelnik je "begenis'o" još jedan mandat pa je krenuo svim silama naprijed. On uređuje estetski dio grada. Drugi, ovaj nezavisni, što ima "štand" u gradu i koji u zadnje vrijeme praktikuje vožnju biciklom kroz grad, on je ovih dana Narodnoj kuhinji dodijelio 250 komada hljeba i time barem malo podržao rad kuhinje. Iskreno, lijepo je to s obje strane, ali još niko ne nastoji otvoriti neku firmu, odnosno pronaći investitore koji bi to uradili, i zaposliti ovu omladinu što po čitav dan "landara" po gradu. Možda ovi ostali kandidati koji se ne ističu toliko odjednom iskoče sa nekom novom firmom i potencijalnim investitorom, ili više njih, da se otvori neka firma pa da se omladina zaposli. To bi bilo dobro. Bitan je posao, sigurnost građana, stvaranje i održavanje porodice pa tek onda estetika grada.

Bilo kako bilo(a nadamo se boljoj situaciji) dobro je da je i estetika urađena nakon toliko godina, da su na nekoliko dana nahranjeni korisnici Narodne kuhinje jer da nema ovih izbora ne bi ovoga ni bilo. I dalje bi umjesto jezera bila močvara, ceste bi bile pune rupa, narod bi gladovao, a što se kukanja tiče....toga se ne možemo odviknuti.

(PogledNaTuzlu / E.H.)

Nema komentara:

Objavi komentar