13.5.12

Prvo udri pa pitaj "ko pravi problem?" !!

Specijalna policija je sinoć uz primjenu sile rastjerala omladinu sa Sonog trga, koji su se tu zatekli nakon koncerta Ede Majke. 

Nakon koncerta, koji je završen ranije, omladina je ostala na trgu još neko vrijeme nakon čega je "ničim izazvana" Specijalna policija "uletila" među njih. Policija je počela udarati sve one koji su se nalazili u njihovoj blizini. Udarali su momke, a i nekoliko djevojaka je nastradalo. 

Na pitanje zašto je ovo bilo potrebno, iz MUP-a TK su kazali da je na više lokacija u Tuzli došlo do narušavanja javnog reda i mira. 

Na potezu od okupljališta na Jali do Sonog trga desilo se nekoliko incidenta i tuča, uglavnom alkoholiziranih osoba. Patrole iz svih stanica PU Tuzla pokušale su stvari staviti pod kontrolu, ali s obzirom da se na relativno malom prostoru nalazilo hiljade ljudi, te da se strahovalo kako će narušavanje javnog reda i mira eskalirati, zatražena je i intervencija Jedinice za podršku MUP-a TK, kazali su u Operativnom centru MUP-a TK.

Prema njihovim riječima, oni ne znaju da li je trebalo upotrijebiti toliku silu, a ne znaju ni koliko je osoba povrijeđeno, kako kažu još se čekaju izvještaji iz sve tri policijske stanice.

Rezultat cijele sinoćnje "akcije" je privođenje nekoliko agresivnih osoba koje su bile u alkoholisanom stanju. 

E.H.

Nema komentara:

Objavi komentar