1.6.12

Sarah Skopljak održala svoj prvi solistički koncert


Sinoć je u tuzlanskom BKC-u održan solistički koncert Sarah Skopljak, učenice Osnovne muzičke škole u Tuzli. Sarah je sinoć jednosatnim koncertom i izvođenjem djela Czerny, Cramer, Bach, Haydn, Mozart, Chopin, Grieg nastupila pred publikom koja je prisustvovala u velikoj sali BKC-a. 
Ova mlada djevojka, klavir je učila svirati u klasi profesorice Lidije Kuzmić, koja je na kraju koncerta sa publikom podijelila emocije. 


Sarah je svoj prvi javni nastup imala 24.2.2006.godine. Po završetku prvog razreda, održala je samostalni koncert u sali Osnovne muzičke škole. Nakon toga uslijedili su nastupi u Tuzli, Gračanici, Mostaru, a bila je i u Francuskoj kao gost Muzičke škole  I i II stepena u Mostaru. Sarah je učestvovala na federalnim takmičenjima učenika i studenata muzike gdje je ostvarila zapažene rezultate.


Prijatelji večeri bili su učenici Muzičke škole, Sarini prijatelji, Katarina Pavljašević koja je svirala violinu u saradnji sa Damirom Durmanovićem za klavirnom u klasi profesorice Ivane Arnold i profesorice Maje Azabagić. Također, na bini je bila i Anela Arifi sa flautom, u klasi profesorice Lidije Kuzmić,a u saradnji sa profesoricom Sunčicom Kuzmić za klavirom.

Koncert je završen nastupom grupe "Ilegalci" koji su željeli pokazati publici šta znaju pa su odsvirali poznatu pjesmu "Smoke on the water". Grupu su sačinjavali: Sarah Skopljak (klavir), Željko Divjak (gitara), Nedim Hadžić (bas gitara), Riad Skopljak (bubnjevi). 

Kako u Muzičkoj tako i u OŠ "Tušanj", Sarah je odličan učenik i postiže zavidne rezultate. U budućnosti se namjerava nastaviti baviti muzikom, a njen plan je upis u Srednju muzičku školu u Tuzli


E.H.

Nema komentara:

Objavi komentar