26.6.12

Zatvara se i Broadway?!


Vozim ti se ja tako danas i idem prema Skveru, kad tamo imam šta i vidjeti, skela na Broadway-u, majstori na skeli i skidaju "slovo po slovo". U prvi mah zapitah se "šta je sad ovo?", ali poslije mi sve bi jasno. Pa nema narod para da se "gotivi" po restoranima, a pošto nema naroda bolje je na vrijeme zatvoriti. 

Prosječna neto plaća u maju ove godine iznosila je 802KM. Dovoljno? Da, dovoljno je da se poplaćaju režije, da se uplati rata kredita i da se kupi hrane za taj mjesec i to je to, eventualno da se izađe jednu-dvije noći i da se pojede sladoled. 
I šta će insan sa 800KM na današnjem vaktu? Samo može čekati "bolje sutra". Dok se političari prepucavaju ko će postaviti čovjeka iz svoje stranke na mjesto nekog direktora, narod gotov crk'o od gladi. 
Ne kažem ja da nema i onih malo stabilnijih, ali to je rijetko. Ta "srednja klasa" je rijetka. Danas dominiraju "niža" i "viša klasa". Sve ide iz krajnosti u krajnost, ili imaš ili nemaš.

Ima ona dobra stara poslovica "nada zadnja umire", baš se pitam da li će umrijeti ili će ipak krenuti na bolje. Da li će ove naše "guzonje" baciti koju "mrvu hljeba" i narodu ili će po običaju sve ostaviti za sebe?! Ostaje nam samo da se nadamo i da gledamo kako nam otimaju i ono malo para što dobijemo kroz poreze i ostalo.

(PogledNaTuzlu / E.H.)

Nema komentara:

Objavi komentar