12.7.12

FOTO: Zanimljiv oglas u centru Tuzle



Bosna i Hercegovina je jedna od država u kojoj je najveći broj nezaposlenih ljudi. Šta je uzrok tome, da li je politika države, nedostatak radnih mjesta ili pak sama ljenost građana, to najbolje znaju oni koji su bez posla. 

Došlo je i to vrijeme da si sa srednjom školom, ako ne završiš fakultet, niko i ništa. Da je bolja situacija sa fakultetom, nije! Danas i one koji imaju diplomu završenog fakulteta (bilo kojeg) možete pronaći na birou (Služba za zapošljavanje). Naravno, čast izuzecima. 


Nepotizam je danas glavna karika u društvu. Usluga za uslugu. Zapošljavanje bliže ili dalje famelije ili prijatelja, mimo konkursa, danas je postala rutina.


Da nije sve tako sivo, pokazuje ova slika. U Tuzli, tačnije na Bulevaru (u blizini pošte), na jednom drvetu okačen je oglas "masiram žene u njihovom stanu, vrlo povoljno". To je jedan od zanimljivih oglasa koji možete naći u ovom gradu. Ako "zarovite" malo dublje može se naći još nekoliko njih. Također, ovo je dokaz da ima i onih koji su i malo aktivniji u traženju posla, a to rade na kreativan način. Možda u ovom poslu nema nepotizma.....

(PogledNaTuzlu / )

Nema komentara:

Objavi komentar