14.8.12

Video: Pogledajte kako je nastala rođendanska čestitka na Trgu Slobode

Ovih dana u centru Tuzle mogli ste prisustvovati izdradi 3D crteža na pločnicima, kako kod "Ismeta i Meše", tako i na Trgu slobode. Prvi je bio u sklopu Kaleidoskopa, a ovaj drugi je nastao kao rođendanski poklon jednom Tuzlaku, zvanom Kalaja. 



Romano Kuduzović jedan je od momaka koji su učestvovali u izradi ove neobične čestitke. Kako nam je rekao, crtež su počeli crtati u 4h ujutro. "Prvo sam odredio šta će pisati na crtežu pa sam to onda skicirao na papir i pomoću perspektivnih linija počeo na beton ucrtavati konstrukciju. Kada sam uradio skicu na beton, onda smo počeli bojiti slova i dodavati sjene da bi crtež dobio trodimenzionalnost", kazao je Romano i dodao da je tehnika 3D street art veoma teška za izvedbu.

Na ovom crtežu su radila tri momka od kojih je svako imao svoj dio posla. Sav ovaj rad je bilježen kamerom, što je ujedno i bio cilj 3D street arta, jer se kroz kameru dobija najbolji dojam trodimenzionalnosti. Svakako moramo napomenuti da je ovaj 3D crtež nastao nakon šest sati rada ovih vrijednih momaka.

Sve 3D crteže možete pratiti na facebook grupi: 3D Street Art Tuzla

(PogledNaTuzlu / E.H.)





Nema komentara:

Objavi komentar