21.4.13

Veći troškovi održavanja Panonskih jezera uzrokovalo poskupljenje ulaznica




Prije nekoliko dana na zvaničnoj internet stranici JKP „Pannonica“ objavljene su nove, veće, cijene karata za predstojeću sezonu kupanja. Budući da su cijene, kako jednodnevnih, tako i mjesečnih i sezonskih karata veće, Tuzlaci i svi oni koji ljeti traže spas od vrućine na kompleksu Panonskih jezera ne opravdavaju ovo poskupljenje.

Međutim, iz JKP „Pannonica“ kažu kako je „jedini razlog za povećanje cijena ulaznica nakon sedam godina, hemijska priprema i cijene tehnološke i slane vode, tehničko održavanje filterskih postrojenja i velike infrastrukture cijelog kompleksa, električna energija, komunalne usluge, cijene  ostalih dobavljača usluga i roba, izgradnja dodatnih kapaciteta i njihovo održavanje, dodatno sezonsko upošljavanje, povećan obim 24 satnog nadzora nad kompleksom veličine 75 000 m2 tokom cijele godine“.

Kako kažu „Plan poslovanja za 2013. godinu predviđa zadržavanje kategorije povlaštenih sezonskih i mjesečnih ulaznica sa nepromijenjenom cijenom u odnosu na ranije sezone za penzionere, RVI i ostale invalide, porodice poginulih boraca i šehida, razna nevladina udruženja sa socijalnim predznakom i druge“.

Također naglašavaju da je JKP „Pannonica“ 100% državno preduzeće koje se finansira isključivo iz vlastitih prihoda ostvarenim svojom djelatnošću, raznim projektima i marketinškim uslugama bez sufinansiranja iz općinskog budžeta, upošljava oko 130 radnika tokom sezone i oko 30 radnika tokom cijele godine.   

Da podsjetimo, kompleks Panonskih jezera je i dalje najjeftinija turistička destinacija u Bosni i Hercegovini. Tako, dnevni boravak za vodeni park Ribica u Vitezu košta radnim danima 7 KM, a vikendom 9 KM, mjesečana ulaznica za odrasle košta 150 KM a za djecu 130 KM. Bazeni Dvorovi u Bijeljini 6 KM, Termalna rivijera na Ilidži 14 KM, Bazeni  Fojnica 6 KM. 

(PogledNaTuzlu / E.Hurić)

Nema komentara:

Objavi komentar