23.5.13

Napadnuta djevojka u naselju Batva


U ponedjeljak su, policiji za sad nepoznate osobe, napale djevojku u neposrednoj blizini stadiona Tušanj u Tuzli. Od nje su pokušali oteti torbu, novac i mobitel, ali pošto nisu uspjeli dobila je udarac pesnicom u glavu, nakon čega je ovaj par pobjegao u Rudarsku ulicu.

Da ovo nije jedini slučaj govori činjenica da su se građani obližnjeg naselja, kao i prolaznici, žalili da ih je ovaj par, tačnije muškarac i žena, zaustavljao i tražio novac, mobitel i druge vrijedne stvari. Moramo napomenuti da se ovaj napad dogodio u popodnevnim satima što govori da više nije bitno doba dana za manijake koji haraju ovim gradom.

Ovo je, također, još jedan od propusta koji se desio u našem gradu. U jednom razgovoru sa policajcem smo zaključili da Zakon više štti manijake nego normalne, poštene, građane koji na pošten način zarađuju novac kako bi prehranili sebe, ali i porodicu. Tako da, ukoliko vas napadne neki manijak, a vi nastojite uzvratiti istom mjerom imajte na umu da Zakon ipak nije na vašoj strani nego na obje strane podjednako ikao ste vi bili žrtva. Obično nasilnici prođu bolje jer dobro poznaju sistem u kojem živimo i policiju od nas samih. 

(PogledNaTuzlu / E. Hurić)

Nema komentara:

Objavi komentar